lauantai 15. joulukuuta 2012

Joululeipomuksia (osa 1)


Eilen leivoimme esikoisen (5v.) kanssa jouluisia m&m-cookies-keksejä punaisista karkkirakeista. Ja tuli kyllä hyviä! :-) Muutama niitä illalla koko perheen kanssa maisteltiin, mutta suurin osa laitettiin vielä pakkaseen odottamaan Joulua ja ensi viikolla juhlistettavia miehen synttäreitä. 

Reseptin noihin kekseihin olen saanut esikoisen kummitädiltä, ja tämä on alkuperältään amerikkalainen ohje, joten sen takia nuo mitat ovat vähän erikoisempia. Näitä tehtäessä on tarkkaa, ettei paista keksejä liikaa, jotta karkit tarttuvat vielä paistamisen jälkeen keksien pintaan. Ja karkkeja lisätessä kannattaa olla tarkkana - sula suklaa keksien sisällä on polttavan kuumaa! 

M&M-COOKIES

220g rasvaa
1,6dl sokeria
1,2dl fariinisokeria
vähän valinjasokeria
4,8dl vehnäjauhoja
3/4tl soodaa
3/4tl suolaa
1 levy taloussuklaata rouhittuna
1 pss m&m-rakeita (lisää paistamisen jälkeen)

Sekoita rasva ja sokerit ja vatkaa vaahdoksi. Lisää muna koko ajan vatkaten. Lisää jauhoseos, johon on lisätty kaikki kuivat aineet ja suklaa, varovasti sekoittaen. 
Muovaile käsin leivinpaperin päälle noin lihapullan kokoisia palloja, ja litistä palloja kevyesti ennen paistamista. Taikina leviää pellillä melko paljon, joten muista jättää tilaa, ettei keksit tartu toisiinsa kiinni. Paista 190 asteessa n. 8-11 minuuttia, kunnes keksit ovat saaneet vähän väriä. Paina karkkirakeet keksien pinnalle HETI paistamisen jälkeen ennenkuin pinta kovettuu. Tarvittaessa työnnä karkkia vähän sivuttain keksin sisään.
Anna jäähtyä ja nauti! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti