sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Joululeipomuksia (osa 2)


Joululeipomukset jatkuivat toffee-suklaaneliöillä. Nämä ovat ihan todella makeita: muropohja, toffeeta, suklaata ja vielä kerran suklaata. ;-) Kannattaa siis leikata hyvin pieniksi paloiksi, sellaisiksi konvehdin kokoisiksi. Ja säilyvät oikein hyvin pakastimessa, eli nämä voi leipoa jo hyvissä ajoin odottamaan herkutteluhetkeä, ja tarvittaessa napata vain muutama sulamaan, vaikka vain omaa kahvihetkeä varten! ;-)


TOFFEE-SUKLAA-NELIÖT

Murotaikina:
3½ dl vehnäjauhoja
3½ dl sokeria
(hiukan suolaa)
175 g margariinia

Nypi sokeri, jauho ja margariini taikinaksi. Painele uunipellille ja pistele haarukalla. Paista 175 asteessa n.25min, kunnes taikina on saanut hieman väriä. 

Kinuskitäyte:
125 g margariinia
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
½ dl siirappia

Keitä kattilassa välillä sekoittaen kunnes seos sakenee. Itse en laktoosittomasta kuohukermasta tehdessäni huomannut varsinaista sakenemista, mutta sopiva keittoaika oli noin puoli tuntia. Kun tipauttaa pisaran kinuskia kylmään veteen, tulisi sen jähmettyä.

Levitä kinuksi murotaikinan päälle ja anna jäähtyä.

Kuorrutus:
n.185g taloussuklaata

Itse laitoin sekaisin sekä tummaa suklaata että maitosuklaata. 
Sulata suklaa vesihauteessa ja levitä varovasti esim. lastalla kinuskikerroksen päälle.
Jäähdytä kunnolla vaikka ulkona pakkasessa, niin leikkaaminen onnistuu paremmin. Leikkaa terävällä veitsellä neliöiksi.

Koristele neliöt sulatetulla valkosuklaalla. Itse sulatin noin kaksi kolmasosaa siitä Fazerin valkoisesta leivontasuklaasta, ja määrä oli juuri sopiva pellillisen koristeluun, mutta tarvittavan suklaan määrä riippuu tietysti koristeluiden määrästä. Koristelussa käytin 1,5mm tyllaa ja pursotuspussia, mutta koristelu onnistuu varmasti pelkällä muovipussillakin.

Valmiit leivokset pakastin leikkuulautojen päällä ja vasta jäisinä pakkasin pakastusrasiaan. Eri kerrosten väliin on hyvä laittaa leivinpaperia tai foliota, etteivät leivokset tartu kiinni toisiinsa. Ja vaikka ohje voi kuulostaa työläältä, on nämä kuitenkin helppoja ja nopeita tehdä. Kinuskin keittäminen onnistuu samalla kun vahtii murotaikinaa uunissa, ja viileässä paikassa kinuski-murotaikina jäähtyy suklaata sulatellessa. Ja jäähdytetyt leivokset on helppo koristella, kun valkosuklaakin jähmettyy kylmän leivoksen pinnalle nopeasti.

Ja sitten se kuva näistä herkuista:
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti